ruleta


ruleta prvič je igral v Franciji v 17th. Zdaj je eden izmed najbolj priljubljenih evropskih iger na srečo, Monte Carlo, Monako, pa je verjetno najbolj znani igralniški center za igranje rulete.
Cilj igre je napovedati, kje bo padla krogla, ko bo kolo rulete zavrtelo. Morda se sliši preprosto, a sreča igra pomembno vlogo v tej igri. Igralci, običajno do osem, igrajo proti hiši, ki jo predstavlja krupje, imenovan tudi trgovec. Croupier ali trgovec je oseba, ki je odgovorna za vrtenje kolesa rulete in upravlja z vložki in izplačili. V Evropski in. \ T Francoska ruleta različica, kolo ima 37 slotov, ki predstavljajo številke 36 in eno ničlo. V ZDA večina koles za ruleto ima dve ničli in zato reže 38. Nekateri igralci bodo vedno izbrali določene številke in jih imenovali “vroče številke”, kar pomeni, da mislijo, da se te številke pojavljajo pogosteje, drugi igralci gledajo igro in uporabljajo zakone verjetnosti, da napovejo svoj naslednji vložek. Možno je tudi, da stavite na več številk, vendar pazite; izplačilo se nato znatno zmanjša.
Nekateri bolj metodični igralci lahko uporabljajo posebne sisteme ali metode rulete, obstaja tudi sistem za upravljanje denarja in pogosto igralci uporabljajo oboje.
Tako, da se stavi ne mešajo, vsak igralec kupi različne barve čipov. Če zmagate, zamenjate barvne žetone za gotovinske žetone. To so posebni čipi, katerih vrednost je natisnjena na njih, in obstaja veliko apoenov v različnih barvah. Ti čipi se nato lahko prenesejo na blagajno, kjer jih je mogoče zamenjati za gotovino.
Če želite igrati ruleto, stavite ali stavite na številke (poljubno število vključno z ničlo) v postavitvi tabele. Ko so vsi na mizi dali svoje stave, krupje začne vrteti in sproži žogico. Nekaj ​​trenutkov, preden žogica pade nad reže, bo krupje rekel »Nič več stav«. Od tega trenutka dalje ni več mogoče postaviti ali spremeniti stave. Šele ko bo krupje postavil dolly na zmagovalno številko in izbrisal vse izgubljene stave, lahko igralci začnejo postavljati nove stave. Zmagovalci so tiste stave na ali okoli številke, na katero je žoga padla.
Na eni mizi z ničelno ruleto je prednost Hiša 2.7%. Na mizi z dvojno ničlo je 5.26% (7.9% na stavo s petimi številkami, 0-00-1-2-3). Prednost Hiše se pridobi tako, da se zmagovalcem izplača čip ali dva (ali njegov delež) manj, kot bi moralo biti, če ni bilo prednosti.
Pravilo "La Partage"
Pravilo la partage ruleta je podobno pravilu zaprtega sodišča, le v tem primeru igralec izgubi polovico stave in nima možnosti, da zapusti stavo en zapor za drugo spin. To se nanaša na "zunanje" stavne kvote za rdeče / črno, visoko / nizko, čudno / celo in velja, če je rezultat nič. Pravila La Partage in En Prison so v bistvu zmanjšala rob igralnice na "stavo z enakim denarjem" na pol. Torej stava na Rdečo na eni ničelni ruletni mizi s pravilom la partage ali pravilom en zatvor ima 1.35% Hišni rob in na mizi z dvojno ničlo ima hišni rob 2.63%.
Pravilo "En Prison".
To pravilo rulete velja samo za stavo z enakim denarjem. Ko je rezultat enak nič, bodo nekatere igralnice igralcu omogočile, da sprejme nazaj polovico svoje stave ali pusti stavo (v zaporu = v zaporu) za drugo vrtenje rulete. V drugem primeru, če je v naslednjem obratu rezultat spet nič, potem je celotna stava izgubil.
Izplačila
Stava samo na eno številko se imenuje ravna stava in se izplača 35 proti 1. (Zberete 36. Brez prednosti hiše bi morali zbrati 37 (38 v ZDA na kolesih rulete z dvojno ničlo).
Stava na dve številki, imenovana deljena stava, 17 plača 1.
Stava s tremi številkami, imenovana stavna ulica, plača 11 za 1.
Stava s štirimi številkami, ki se imenuje stava za vogal, plača 8 za 1.
Šest število stav, 5 plača 1.
Stava na zunanji ducat ali stolpec, 2 plača 1.
Stava na zunanjo in denarno stavo 1 plača 1.

ruleta Posodobljeno: Januar 16, 2019 Avtor: Aamir Berrey